Over mijzelf

Ik ben geboren in 1956, en ben de trotse moeder van vijf kinderen in de leeftijd van 24 jaar tot 35 jaar en inmiddels ook oma. Rond mijn twintigste ben ik afgestudeerd aan de Pedagogische Academie waarna ik een korte tijd les heb gegeven aan een MAVO- school totdat onze kinderen werden geboren.
Tijdens het opgroeien van de kinderen ben ik me gaan verdiepen in de Natuurgeneeskunde en in de Homeopathie. Kleine kinderen zijn vaak ziek en ik zocht naar een meer natuurlijke oplossing. Het gebruik van antibiotica zorgde steeds weer voor andere verrassingen zoals diarree, spruw en een volgende oorontsteking of bronchitis.
 
Elly Tump Praktijk voor Klassieke HomeopathieIk ben de opleiding gaan volgen aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum tegenwoordig  http://www.opleidingcam.nl/
Tijdens het eerste leerjaar passeerde een keur aan vakken de revue. Omdat ik geïnteresseerd was in Natuurgeneeskunde en in Klassieke Homeopathie, ben ik afgestudeerd in beide vakken en heb dan ook dubbel stage gelopen. Voor beide vakken houd ik vanzelfsprekend mijn vakliteratuur en nascholingen bij.
 
Voor Klassieke Homeopathie heb ik onder andere twee jaar lang extra nascholing gevolgd bij het Hahnemanninstituut te Den Haag en in 2011 heb ik de A & B cursus, gegeven door Ewald Stöteler, afgerond waarbij dieper wordt ingegaan op de behandeling volgens de richtlijnen van Hahnemann, de grondlegger van de Homeopathie. Hierbij gaat het om het werken volgens de filosofie van de Ziekteclassificatie. http://www.klassiekehomeopathie.nl.

 

Bij Sabine Wortelboer in Zutphen hen ik de beide nascholingen “EHBO voor gevorderden” en “Acute Homeopathie” gevolgd. Ook acute klachten zijn namelijk heel goed homeopatisch te behandelen.

 

Wat betreft het vak fytotherapie heb ik in 2010 aan de nascholing "de verdrietige mens" meegedaan. Dit onderwerp werd behandeld door de beide fytotherapeuten Jaap Slegt en Renée Koenders op de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen Arnhem.

In februari 2011 heb ik de nascholing "Preventie, advies en therapie bij reumatische aandoeningen" bij het Osteo carecenter gevolgd.
 
Voor het vak Natuurgeneeskunde heb ik deelgenomen aan extra bijscholingen onder andere voor het vak irisdiagnostiek door Jos Galdermans, een diverse cursussen betreffende  Dr Schusslers celzouttherapie en complementaire darmdiagnostiek bij RP Vitamino Analytic  www.rp-vitamino.com.

 

Omdat het belangrijk is op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de homeopathie en om met collega's anoniem moeilijke casuistïek te bespreken, maak ik deel uit van een werkgroepen met andere homeopaten.

In 2012 heb ik de cursus Homeopathic Detox Therapie afgerond bij Ton Jansen en ben inmiddels gediplomeerd CEASE therapeut. ( voor info. www.cease-therapie.nl )