Gezonde voeding

Er wordt vaak gezegd dat als je goed en gevarieerd eet, je alles binnen krijgt wat nodig is. Helaas gaat dit voor veel mensen niet op. Ook het ”gemaksvoedsel “ van de supermarkt werkt hier niet aan mee. De meeste voedingsmiddelen welke men tegenwoordig consumeert, zijn bewerkt. Het is vaak te zout, te zoet, het bevat teveel verkeerde vetten en zogenaamde E-nummers en het bevat een tekort aan vitaminen en mineralen die we nodig hebben.

 

Ook personen met obesitas kunnen een tekort hebben. Door onze manier van voeden is er tegenwoordig meer obesitas, zwaarlijvigheid, dan vroeger. Er zijn meer mensen allergisch en er zijn meer chronische ziekten zoals diabetes en hart en vaatziekten.

 

Tijdens één van de eerste consulten laat ik mijn cliënt vaak een dagboekje bijhouden waarin hij of zij noteert wat hij of zij in een week eet en drinkt. Bij het daar opvolgende consult kom ik daar dan op terug.

 

Ook met de keuze van voeding is er al veel winst te behalen om een beter gezondheid te verkrijgen. Bij hart en vaatziekte of een allergie is men daar over het algemeen wel van op de hoogte, maar bij reumatische klachten, hoofdpijn of stress wordt vaak niet aan voeding gedacht. Ook bij osteoporose, ouderdomsdiabetes, overgangsklachten en maag en darmklachten is met de juiste voeding en voedselcombinaties, veel winst te behalen.