Homeopathie en Sport

Bij het herstel van sportblessures kan de homeopathie een rol spelen. Een goed gekozen middel kan het genezingsproces versnellen en zo de blessuretijd verkorten. 

Er zijn een aantal homeopatische geneesmiddelen die onmiddelijk na een sportongeval kunnen worden toegediend en zo de acute gevolgen helpen beperken. Andere homeopathische geneesmiddelen lenen zich meer voor de nabehandeling en voor het ondersteunen van het  genezingsproces. Ook bij reguliere en operatieve behandelingen, bijvoorbeeld bij een botbreuk of peesscheuring, kan de homeopathie veel betekenen. 

In de homeopathie gaat het over het algemeen niet om een standaardbehandeling bij een ziekte of, in het geval bij sport, bij een blessure.
Elk sportletsel is immers weer anders en elke sporter achter het letsel is immers uniek en reageert op unieke wijze op een blessure of een behandeling.Toch zijn er een aantal middelen, waarvan het middel Arnica misschien wel het meest bekend is, die standaard te gebruiken zijn om erger te voorkomen. 

Vaak wordt er ook niet volstaan met één middel maar met een reeks van middelen die elkaar opvolgen, afhankelijk van de reacties van de patiënt en het genezingsproces.